En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información
cat | cas
Seguiu-nos en
Casal Cultural de Mollet del Vallès

Actualitat del Casal

10/09/2013 MENJADOR SOCIAL AL CASAL De dilluns a divendres podeu venir a dinar al Casal al preu de 5,50 euros el menú. Gràcies al voluntariat podem mantenir aquest servei per a tots els socis que ens vulguin acompanyar en l’àpat del migdia. Oferim uns menús variats i dietèticament equilibrats que ens subministra Cuinats Cecoc. Les persones interessades s’han d’apuntar telefonant al 93 593 11 74. Sra. Regina (abans de les 10 h del matí de cada dia).
09/09/2013 Editorial: TARDOR CULTURAL I NACIONAL AL CASAL!

Després del parèntesi d’estiu, comencem aquest setembre el nou cicle cultural del Casal, amb propostes imaginatives que reforcen el nostre tarannà habitual.
Us parlem de propostes imaginatives perquè, malgrat la crisi i la manca d’inversions i subvencions a la cultura, nosaltres tirem endavant, ja que el nostre tarannà habitual es basa en el voluntariat d’un bon grapat de persones que des de la Junta, o com a suports puntuals des de l’exterior, dediquem el nostre temps gratuïtament a treballar, gestionar i servir aquest projecte que estimem i que anomenem Casal Cultural.
Procurem, per tant, aquesta tardor continuar mantenint l’activitat cultural i la gestió de l’entitat en uns moments difícils per a la cultura i per al propi país.
Des de l’àmbit cultural us continuem oferint les sessions del cineclub La mirada del cinema,  l’àmplia oferta de Tallers i Cursets, Escapades al Teatre, Conferències i Xerrades, Balls de Saló, classes de català, manualitats…
No descuidem la celebració de les festes populars i tradicionals, centrades aquesta tardor en la Castanyada, o cíviques, com la Diada de l’Onze de setembre o l’homenatge al President Companys, així com també la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran.
Mantenim els serveis adreçats als socis (premsa, perruqueria, barberia, ensenyament de la informàtica, anglès per viatjar...), i en destaquem la possibilitat de poder dinar cada dia de la setmana, entre la 1 i les 3 del migdia, a la Sala del Casal Cultural, a un preu de menjador social, gràcies també al voluntariat i a les col•laboracions de l’Obra Social de La Caixa i de l’empresa Cuinats CECOC. Tot un luxe.
Col•laborem de nou amb la Fundació Garreta-Rovira en el quart Concurs de Pintura ràpida, com a foment de l’art en la seva expressió pictòrica o bé amb el “retorn” del cinema a Mollet en les projeccions de La Plaga a Can Gomà, al llarg d’un cap de setmana.
Reforcem l’esperit viatger del Casal amb propostes prou imaginatives, que ens porten a visitar des del llunyà Oest americà, Las Vegas i el Gran Cañón del Colorado, fins al creuer més agosarat, sense oblidar l’excursió de la segona Recollida de
productes del Pla de l’Estany-la Garrotxa, les visites als Castells de la comarca, el cap de setmana a les Esglésies romàniques de la Vall de Boí o la sortida al Castell de Salses a la Catalunya Nord amb visita a La Jonquera.
Des de l’àmbit de país, el Casal Cultural s’ha adherit, juntament amb Òmnium Cultural i moltes altres entitats cíviques, esportives, veïnals, culturals i de tota mena, al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que ens ha de possibilitar manifestar, mitjançant una  consulta, l’opinió sobre el nostre futur com a país, sense  descartar cap opció possible. I en conseqüència col•laborem amb totes aquelles entitats i iniciatives que s’adrecin en aquesta direcció. Per acord de tota la Junta del mes de juliol passat, penjarem la bandera estelada durant la Diada de l’Onze de
setembre, com expressió pública d’aquest sentiment.

Gràcies al suport de tots els socis podem fer tota aquesta feina!

09/09/2013 CURS DE COACHING Si voleu millorar les relacions personals, gestionar les emocions, i la vida personal o professional, apunteu-vos a aquest curs que imparteix la senyora Lourdes Gironés. Inscripcions i més informació mailto:lourdes.girones@gmail.com o bé al telèfon 695 197 045.
02/07/2013 CURSOS ESPECIALS DEL CASAL EL MES DE JULIOL

CURSET INTENSIU D’INFORMÀTICA
Adreçat als socis del Casal amb dues modalitats: o be 2h/setmana (20€) o bé 4h/setmanals (35€)
Per a més informació Sra. Regina, 1r pis,  només matins Tel 935931174

CAMPUS D’ESTIU D’ESCACS
El Campus estarà obert els dies 28 de juny, 1-5-8 de juliol, amb dos grups de participants: Grup I (menors de 10 anys, de 17:30h a 19:00h); Grup II (majors de 10 anys i adults, de 19:00h a 20:30h).
Preu 20€ . Inscripcions Casal Cultural o al tel. 671738924 (Sr. Luís Rojas)

TALLERS D’ESTIU  D’SCRAP PER A NÉTS I AVIS
Si voleu tenir un record difrerent de les vostres vacances veniu al Caal el mes de juliol i farem àlbums de SCRAP. Només heu de portar les vostres fotos i records amb les quals farem un àlbum personalitzat.
Dos dies per setmana. Per a més informació i preus Sra. Regina, 1r pìs, només matins. Tel 935931174

01/07/2013 Editorial. Elogi del voluntariat

La Fina era una persona senzilla, riallera, amable, voluntària del Casal. Ens ajudava al Menjador Social repartint els menús, organitzant el menjador, rentant els plats, atenent les necessitats dels avis i àvies … de forma totalment desinteressada i altruista.

També ajudava el Casal fent petits encàrrecs o bé tasques de control a les entrades i sortides dels socis, ja que sovint (i sobretot els dimarts al matí, amb el mercat setmanal a la porta del Casal), els lavabos i algunes sales de l’entitat s’havien convertit en emprovadors de roba d’alguns comerciants...

Sigui com sigui la Fina era feliç en el Casal i estimada per tothom. Ella mateixa confessava que, des que es dedicava al voluntariat al Casal, li havia canviat la seva manera de gaudir la vida.

I és que el voluntariat és precisament això: treballar per a les persones més properes per donar resposta  a les necessitats cíviques, socials, assistencials i socioculturals de la nostra realitat més immediata.

Necessitats cíviques, és a dir, organitzant les festes tradicionals catalanes des del voluntariat, per aconseguir incorporar al projecte de País a tothom, sigui quin sigui el seu origen i procedència social. Mantenint els valors socials que hem heretat de generacions anteriors, com a poble i com a País.

Necessitats socials d’acompanyament i suport, de companyia i d’amistat. Sovint un petó, un somriure a un avi o àvia al Casal, fet des del voluntariat i amb el cor, guareix més malalties que qualsevol medecina farmacèutica.

Necessitats assistencials per cobrir les més bàsiques de les persones: com el menjador social del Casal que dóna resposta a un nombrós grup de socis, o bé amb temes de l’àmbit de la salut o de la higiene o del servei de perruqueria i barberia per millorar la imatge dels nostres avis, o bé estimulant la memòria amb un Taller....

Necessitats socioculturals per integrar i treure del perill de la marginalitat a moltes persones que estan a la frontera de l’exclusió social, ja siguin joves o grans. Defensant les llibertats democràtiques aconseguides i lluitant pels drets socials.

Aquesta és la tasca de voluntariat que el Casal Cultural defensa.

I aquesta era la tasca de la Fina que ens ha deixat, inesperadament i sense poder-li agrair tota la feina que ens ha regalat aquest temps que ha estat de voluntària al Casal.

Gràcies, Fina!

En nom de tots els socis i sòcies del Casal Cultural, i de la Junta de l’entitat, et portarem sempre al cor!

01/07/2013 ACTIVITATS 2013 APROVADES PEL PATRONAT DEL CASAL

1. Dijous Gras: Concurs de truites, rebuda Carnestoltes al Casal, etc. (7-02-13)
2. 13a. Escudella de Carnaval (9-02-13)
3. Celebració del Carnaval 2012: Attrezzo de la Sala, ball de Carnaval, etc.
4. 16a. Setmana “Joan Folch” de meteorologia (que correspon al 2.012 però la fem el febrer 2013).
5. Festa de l’Arbre ( 03-03-13)
6. Sant Jordi: 5è Concurs de Petons a la Rambla (23-04-13)
7. Sant Jordi :  2n Repartiment d’ d’abraçades a la Sala d’actes (23-04-13)
8. Diada del Soci. Visita Barcelona i dinar a Can Prat  (27-04-13)
9. 20a. Catifes de flors de Corpus a la Rambla (02-06-13)
10. 18a. Trobada de Puntaires a la Rambla (02-06-13)
11. 3a Mostra d’Actuacions i dels Tallers del Casal (02-06-13)
12. 26è. Concurs de Paelles d’Arròs de Sant Joan  (16-06-13)
13.  5rt Cicle de música  “Divendres al Jardinet 2013”   ( maig-juny 2013)
14. Cine club El Casal La mirada del cinema  (1r i 3r  divendres de cada mes)
15. 14a. Setmana dels Països Catalans + Correllengua  (última setmana setembre)
16. Coral del Casal  (assaig els dimarts i actuacions en actes del Casal)
17. 17a. Setmana de Meteorologia  “Joan Folch”  (novembre 2013)
18. 16è Concert de Sarsueles  (1a quinzena desembre de 2013)
19. Festa dels LOTS de Nadal pels socis  (20-12-13)
20. Activitats Casal Actiu,  (manualitats, reforç de memòria, psicomotricitat etc)
21. Conferències i Debats.
22. Presentacions de llibres.
23. Tertúlies literàries ( una vegada al mes)
24. Campanyes i adhesions.
25. Cinema a la fresca.
26. Activitats gastronòmiques.
27. Cursets d’informàtica per majors de 50 anys
28. Escapades al Teatre
29. Visites a museus
30. Exposicions
31. Suport al teatre infantil i juvenil La Xarxa de Mollet
32. Balls cada dissabte
33. Viatges i sortides internacionals
34. Excursions d’un dia per a conèixer el País
35. 4a Sortida als Castells del Vallès (setembre-octubre 2013)
36. Serveis als socis: perruqueria i barberia, premsa, cafès i begudes, etc.
37. Servei de Menjador Social diari
38. Cursets i Tallers : pintura, anglès,  balls de saló, puntes de coixí, etc
39. Coorganització del  4rt Concurs de Pintura ràpida (amb J. Garreta) 06-10-13
40. Col•laboració amb OMNIUM CULTURAL.
41. Col•laboració amb el Consorci per la Normalització Lingüística.
42. Col•laboració amb entitats de Mollet en l’organització d’actes: Revetlla de Sant Joan, Correllengua, Tradicions i Costums, les Colles del Ball de Gitanes,  Assemblea Nacional Catalana ANC, etc.
43. Relació preferent amb entitats culturals del nostre àmbit nacional: Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural Balear, entitats de la Franja, etc.
44. Membre de la Federació d’entitats de Ciutats Catifaires de Catalunya.
45. Suport a entitats culturals de la ciutat (el Casal com a casal d’entitats).
46. Manteniment de la web, edició de la Revista bimestral del Casal, etc.
47. Col•laboració amb programes del Departament de Justícia de Treballs en Benefici de la Comunitat.

© 2011 - El Casal, Rambla Balmes 2 08100 Mollet del Vallès | Telèfon i Fax secretaria: 93 593 11 74 | email: elcasal@elcasal.cat