En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información
cat | cas
Seguiu-nos en
Casal Cultural de Mollet del Vallès

Programació Altres


EDITORIAL: Eleccions al Casal
No volies caldo, doncs tres tasses!

A aquest 2019, ja farcit d’eleccions, -municipals, autonòmiques i generals-, encara hi hem d’afegir les del Casal Cultural aquest proper mes de novembre.

El Casal Cultural de Mollet és una entitat ben peculiar. Nascuda de la voluntat del seu fundador, l’empresari de DERBI el sr. Simeó Rabasa Singla, amb la idea que fos el primer casal d’avis de l’Estat es va inaugurar l’any 1964, amb uns estatuts també ben peculiars, sota la fórmula administrativa d’una fundació privada amb voluntat de servei públic, regida per un patronat que n’és el màxim òrgan de govern i que s’ha de renovar cada 4 anys.

El patronat que regeix el Casal ha d’estar format per 21 patrons, que n’elegeixen el seu president a partir d’un programa d’actuació cultural quadriennal. El president elegit escull llavors la seva junta que gestiona l’organització de les activitats del Casal i el dia a dia de l’entitat. Ni els patrons ni el president ni els membres de la junta són càrrecs remunerats i, per tant, treballen des del voluntariat. I tal com marquen els estatuts del Casal els 21 patrons del patronat, per voluntat del seu fundador, estan distribuïts en tres categories:7 patrons nats (4 membres de la família del fundador + l’alcalde o alcaldessa de torn + regidor/a de Cultura de l’Ajuntament + el rector de la Parròquia de Sant Vicenç), 7 patrons elegits per aquestspatrons nats i 7 patrons elegits pels socis o usuaris del Casal.

Una fórmula ben peculiar que ja amb l’anterior President del Casal i nét del fundador, el Sr. Albert Adami Rabasa, (i també per l’actual presidència), es va intentar canviar per adaptar-la a la nova normativa del Codi Civil de Catalunya i als nous temps, tot donant-li més pes als socis, però que no ha estat possible de moment, perquè el Protectorat de Fundacions fa prevaldre la voluntat del fundador, ja difunt, i que és per tant inamovible.

Els actuals 7 patrons nats del patronat són: Sr. Andreu Rabasa, Sra. Margarita Rabasa (en procés de substitució per defunció), Sra. Rosa M. Rabasa, Sr. Albert Adami, Sr. Josep Monràs, Sra. Mercè Perez i Mn. David Abadias.

Els actuals 7 patrons designats pels patrons nats el 12 de novembrede 2015 són: Sr. Manuel Zafra, Sra. Rosa López, Sr. Rafael Àlvarez, Sr. Joan Escura, Sr. Pere Gasó, Sr. Josep Gironès i Sra.Marta Ros.

Finalitzen mandat i s’han de renovar. I els 7 patrons elegits pels socis el 5 de novembre de 2015 són: Sr.Àlvar Yàñez, Sr. Oriol López, Sr. Pepe Amaya, Sr. Marc Magem, Sr. Miquel Coll i Sr. Josep Cot (el més votat i actual president).

Finalitzen també mandat i s’han de renovar. En conseqüència, a partir del mes de novembre els socis/es estaran cridats a participar en la renovació del patronat, que elegirà el futur president del Casal i la línia d’actuació cultural que adoptarà en els propers 4 anys.
Us animo, per tant, a participar en aquest procés que ens faràmés forts i portarà el Casal a afrontar els nous reptes de futur que li esperen.

Salut i Casal!

Compartir
© 2011-2021 - El Casal, Rambla Balmes 2 08100 Mollet del Vallès | Telèfon i Fax secretaria: 93 593 11 74 - 690 216 302 |
email: secretariat.elcasal@gmail.com