En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información
cat | cas
Seguiu-nos en
Casal Cultural de Mollet del Vallès

Programació Activitats culturals


16a SETMANA JOAN FOLCH DE METEOROLOGIA AL CASAL: Dani Ramírez
Conferència dijous 14 de febrer a les 20 h amb Dani Ramírez, l’home del temps de TV3 que ens parlarà de: Medicanes, una manifestació del canvi climàtic a la Mediterrània? 
Dani Ramírez Cadevall (Terrassa, 1969), actualment meteoròleg de TV3, col•laborador de l’Espai Terra i meteoròleg a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. Durant 14 anys va confeccionar els pronòstics del temps al diari La Vanguardia i l’espai de la neu a El Mundo Deportivo, així com ser pioner en meteorlogia i alta muntanya a www.barrabes.com. Va cursar assignatures de la carrera de Física i, posteriorment, de Geografia, a més de ser Llicenciat en Educació Física. Gran seguidor i entusiasta de fenòmens severs i violents, com els tornados, les tempestes de pedra i els ciclons tropicals.
Breu resum de xerrada: El fet del canvi climàtic i en especial l’increment planetari de la temperatura és un fet evident, irrefutable. Ara bé, les conseqüències directes d’aquest escalfament sobre l’atmosfera i els oceans no són tan fàcil de valorar i pronosticar. Apareixen variacions i alteracions climàtiques i desplaçament dels patrons del clima convencional. A casa nostre, a Catalunya, ha pujat la temperatura les darreres dècades, s’observa una elevació del mar (uns 4 cms a la costa Brava els darrers 60 anys) i apareixen depressions similars a huracans extratropicals però gestades a la Mediterrània. Se’ls coneix com Medicanes, que en el futur podrien esdevenir ciclons subtropicals a la Mediterrània i afectar uns dels mars més tranquils del Planeta. Grans ciutats de la vella Europa i del Nord d’Àfrica es poden veure amenaçades en el futur immediat per fenòmens destructius poc habituals a la nostra latitud.

Compartir
© 2011 - El Casal, Rambla Balmes 2 08100 Mollet del Vallès | Telèfon i Fax secretaria: 93 593 11 74 | email: elcasal@elcasal.cat