En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información
cat | cas
Seguiu-nos en
Casal Cultural de Mollet del Vallès

Programació Altres


EDITORIAL: Tot un any
Ara fa tot just un any encetàvem la programació del Casal de la mà d'una nova Junta executiva, renovada i rejovenida, que conciliava tradició i experiència amb innovació, refermava els llaços amb els 1.463 socis que som a data d'avui i situava el Casal en el centre de la vida social de la ciutat. De les activitats previstes per al 2016 us hem de dir que les hem fet totes amb escreix, emmarcades en els set objectius pels quals vam ser elegits pel període 2015-19: consolidació del model de Casal; potenciació del voluntariat; preservació de la independència de l'entitat; voluntat d'esdevenir el pal i paller del món cultural de Mollet; oferiment d'espais a les entitats; alineament amb els nous aires socials del catalanisme majoritari del país, i relleu generacional de la junta. Per tant, una valoració molt positiva de la feina feta al 2016.

També aquest 2016 el Casal ha estat tema d'estudi de la revista Vallesos, que en el seu número 11 analitzava els ateneus i casinos populars del Vallès com les "àgores on s'ha forjat la societat civil vallesana" nascuts com un fenomen potent i divers, promotors de cultura i llibertat. L'estudi parla del Casal Cultural com un espai de dinamisme cultural i d'obertura a la ciutat. Tot recordant l'antic Ateneu i Tabaran, l'article sentencia que "el Casal Cultural és un dels equipaments privats de la ciutat més propers a la ciutadania de totes les edats".
I un altre tema d'estudi i anàlisi ha estat la nostra Escudella de Carnaval, en un llibre publicat recentment titulat Catalunya bull que la seva autora Judit Pujadó us presentarà a la Sala d'Actes el dia 22 de febrer. La publicació analitza les sopes, ranxos i escu- delles populars que s'organitzen arreu de Catalunya i concretament la de Mollet, que enguany arriba ja a la 20a edició.

Des del Casal ens congratulem que Mollet hagi estat guardonat pel jurat de Viles Florides per l'originalitat i ornamentació d'alguns espais de la ciutat. Des del Casal agafem el compromís d'encatifar de flors la Rambla de la ciutat el proper 11 de juny en la 25a Mostra de catifes de flors de Corpus.

Ens reafirmem de nou en la voluntat de continuar sent capdavanters de la cultura molletana, per mitjà de les 122 propostes culturals, –algunes organitzades per altres entitats amb el nostre suport i col·laboració–, que volem fer aquest 2017 i que us detallem a continuació.
Feta des del voluntariat, és una programació molt ambiciosa de cultura popular catalana en el seu sentit més ampli: gastronomia, conferències, viatges, música, tradició, teatre, animació infantil, cine fòrum, exposi- cions, visites a museus, escapades al teatre, etc.

Com a socis la podeu gaudir per 16 euros l'any (1,33 euros al mes!). Ens hi ajudeu?

Josep Cot i Call
President del Casal Cultural

Compartir
© 2011-2021 - El Casal, Rambla Balmes 2 08100 Mollet del Vallès | Telèfon i Fax secretaria: 93 593 11 74 - 690 216 302 |
email: secretariat.elcasal@gmail.com