En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información
cat | cas
Seguiu-nos en
Casal Cultural de Mollet del Vallès


Actualitat del Casal

24/12/2014 EDITORIAL Acabat l’any 2014 es clou la celebració del Cinquantenari del Casal, i per tant, ara s’imposa fer balanç de les activitats realitzades per commemorar-lo. Des de la Junta del Casal en fem una valoració molt positiva, tant per la difusió i ressò dels actes realitzats com per l'afluència de socis i públic i per la qualitat dels mateixos.

En destaquem l’Escudella del Cinquantenari, amb un bol de ceràmica commemoratiu. També la Festa de l’Arbre del Cinquantenari, que ens ha deixat plantat un xiprer, com arbre de benvinguda, a la porta del Casal. Tanmateix la col·locació d’una placa a la façana, destapada pel nostre President Sr. Albert Adami Rabasa que informa tothom del Cinquantenari.  La Diada del Soci a Montserrat i la rebuda del Pare Abat a la Junta del Casal va ser un altre dels actes emotius que recordarem. Pel juny, les Catifes de flors a la rambla i la Paella del Cinquantenari ens han retornat de nou a l’efemèride i també la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran ha propiciat un dinar de celebració dels socis més grans de 90 anys. Les medalles i els pins commemoratius i un lot especial del Cinquantenari per Nadal han arrodonit la celebració el 2014.

Des de la seva inauguració l’any 1964, el Casal ha estat sempre un pal de paller de la cultura molletana, ja sigui com a dinamitzador d’actes, ja sigui com a impulsor de festes i tradicions  populars; com a col·laborador amb altres entitats; com aixopluc d’iniciatives socials i artístiques, o bé, ja sigui com a defensor de la cultura catalana, entesa sempre en el sentit més ampli.

I així volem que ho continuï éssent.

Per això, en aquesta revista de gener i febrer ja hem posat fil a l’agulla i us presentem de nou activitats culturals que formen part del nostre ADN del Casal.

No us perdeu la celebració del Carnaval al Casal, amb la rebuda del Carnestoltes el Dijous Gras 12 de febrer, ni l’Escudella de Carnaval, ni els actes més transgressors que us hem preparat: enterrament de la sardina amb sessió de tappersex.

Tampoc no us quedeu pas a casa tenint els balls que us anunciem o els viatges que us faran conèixer nous indrets del país o part d’aquest món globalitzat.

Sense oblidar que aquest inici del 2015 dediquem el Cine Fòrum a Pier-Paolo Passolini, amb un cicle de pel·lícules d’aquest director de cinema.

I que ja preparem la celebració del Dia de la Dona i la Festa de l’Arbre pel diumenge 8 de març amb una nova plantada massiva d’arbres al peu dels Pinetons, sempre sota l’organització tècnica del Servei de Jardineria municipal i la col·laboració de l’Ajuntament.

La coral, els tallers, els cursets, les manualitats, els dinars diaris al Casal, els balls de saló i l’aprenentatge de sardanes, les activitats especials per a la gent gran, els escacs... acaben de donar cos a tot aquest gran projecte anomenat Casal Cultural, que impulsem des del voluntariat i que continua més viu que mai aquest 2015.
30/10/2014 EDITORIAL Amb aquesta revista que teniu avui a les mans us resumim les activitats, tallers, sortides, i propostes culturals que us hem preparat com a cloenda d’aquest 2014, en què hem celebrat el Cinquantenari del Casal Cultural.

Des de la Junta del Casal fem una valoració molt positiva dels actes realitzats fins ara d’aquesta celebració, sobretot tenint en compte l’època de crisi actual que comporta una retallada important de les institucions al capítol de la cultura, per la qual cosa ens ha fet esperonar encara més la imaginació per a poder mantenir el nivell alt d’activitat cultural al que esteu acostumats, des del nostre treball de voluntariat. N’estem també molt contents perquè el Casal Cultural es manté com una de les entitats cíviques més actives, cabdals i centrals de la vida de Mollet.

Us presentem unes sortides diferents: el pre-Nadal amb nit a Lloret i la visita al Santuari del Far. Mentre que en el capítol de les conferències tractarem un tema malauradament de massa
actualitat: el de la corrupció política.

Pel 9N continuem defensant el dret a decidir i cridant tots els socis a la participació a les urnes en aquesta diada democràtica. El Casal forma part de la Taula d’Entitats de Mollet pel Dret a Decidir, convençuts com n’estem, que el futur passa per les urnes i per un país nou. El passi d’una pel·lícula amb col·loqui a la sala el 6 de novembre ens pot ajudar a decidir.

De teatre, no us podeu perdre el Shakespeare del TNC ni les músiques del Palau de la Música Catalana sense oblidar que heu de portar els néts al Teatre de Can Gomà a veure El Mag d’Oz. I acomplert el teatre, no us oblideu del nostre cinema amb el cicle que dediquem a la Nouvelle Vague amb Alain Resnais, François Truffaut, Jean-Luc Godard, Eric Rohmer...

L’adhesió a la Marató de TV3 i al Correllengua 2014 marquen el capítol de les campanyes mentre que la Coral continua amb la seva activitat i retorna el concert de sarsueles al Casal del Fòrum Abelló pels volts de Nadal. Un Nadal que es farà més visible amb el pessebre que muntarem a la Sala i amb la il·luminació nadalenca que us hem preparat.

La Festa dels Lots de Nadal i Sorteig de Regals arribarà el 19 de desembre, mentre us oferim Loteria estatal i Grossa de Cap d’Any de la Generalitat, amb un Berenar de Germanor del Cinquantenari com a preludi.

Els cursos, serveis i tallers, els balls i manualitats habituals ens aproparan al Cap d’Any, que
anunciarà l’Home dels Nassos a tots els socis, amb l’esperança que el 2015 esdevingui un Any Nou per un país nou.

En nom de tota la Junta, que passeu unes Bones Festes i que tinguem tots un venturós Any 2015!
30/10/2014 CORRELLENGUA 2014 Des de fa 18 anys, el Corre-llengua treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i promoure la cultura popular de les terres de parla catalana, i tot des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment, especialment al Principat i amb col·laboracions amb les organitzacions nordcatalanes.

El Correllengua 2014 ja ha començat el seu camí. Des del 12 de juliol, Ivars d’Urgell (el Pla d’Urgell), va donar inici a una nova campanya de Correllengua, en record a la poetessa i activista Maria-Mercè Marçal (1952-1998) a qui la CAL vol recordar pel seu compromís amb el país, la llengua i els drets de la dona. És el primer cop que la CAL decideix dedicar el Correllengua de manera monogràfica a una figura femenina.
30/10/2014 LOTERIA DE NADAL I LA GROSSA DE CAP D'ANY El Casal juga al número 45.974 de la loteria estatal per la Rifa de Nadal. Tanmateix us animen a comprar participacions de la Grossa de Cap d’Any de la Generalitat de Catalunya amb el número 12.236.
Recordeu que els beneficis de la Rifa de Nadal són per ajudar a pagar el lot de Nadal i els beneficis de la Grossa reverteixen en programes socials a Catalunya. Adreceu-vos a Sra. Regina (matins) Sra. Sole (tardes).
01/09/2014 CORAL DEL CASAL La Coral del Casal continua el curs amb els assajos habituals sota la direcció de la senyora Adela Milan. Cada dimarts a les 17.45 h al segon pis del Casal. La inscripció està oberta a nous socis cantaires. Sra. Regina (matins) o Sra. Sole (tardes)
01/09/2014 NOUS TALLERS · Costura: Vols aprendre a fer una bora, posar una cremallera, fer un trau, etc. Tots els dijous la monitora Glòria et pot ajudar. Dijous de 16 h a 18 h
· TALLER DE GOMA EVA. Tots els dijous de 10 h a 12 h.
· Curset Zumbatuka. Dilluns i dimecres de 10.30 h a 11.30 h.
· Ball llatí (individual o parella). Divendres de 19 h a 20.30 h.
· Llegir per parlar, llegir per aprendre. Té la finalitat de reforçar l’aprenentatge i l’ús de la llengua per mitjà de la lectura. Horari: Dilluns de 16.30 h a 18 h.
© 2011-2021 - El Casal, Rambla Balmes 2 08100 Mollet del Vallès | Telèfon i Fax secretaria: 93 593 11 74 - 690 216 302 |
email: secretariat.elcasal@gmail.com