En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información
cat | cas
Seguiu-nos en
Casal Cultural de Mollet del Vallès

Programació Altres


ANY ABELLÓ
  • ANY ABELLÓ
Celebració de l'Any Abelló 2023.

Al·legoria de Mollet del Vallès.

Joan Abelló va fer un mural amb molts simbolismes relacionats amb dos conceptes, per una banda la ciutat de Mollet del Vallès i per l’altra el temps.

L’OBRA:
Centrant la composició hi ha una figura que representava la joventut, recollint el passat i el present, envoltada d’elements arquitectònics que recorden a les generacions històriques incrustades com si fossin arrels de la mateixa terra. A la part esquerra hi ha representat un gall, símbol del començament del dia, i a sota, representa el Mollet més industrial, símbol del present i el futur. La part dreta, representa la caiguda del dia, la tarda, amb la representació d’un Mollet més agrícola, amb la vinya, un paller i una masia com a símbols d’un present però que cada dia pertanyen més al passat.

Destaca la part superior dreta, la representació d’una balança on el temps representat pel rellotge de sorra pesa molt més que els diners, també, i ara a la part superior esquerra, una gran roda de bicicleta pren la funció de rellotge, fusionant aquests dos conceptes en un de sol: el temps com a eix principal de tota la composició.

I com ja és costum i singular en moltes de les obres de Joan Abelló, podem veure a la part central dreta, l’existència d’un autoretrat de l’artista en acció de pintar.

Restauració feta a càrrec de Josep Félix Bentz. 22 de gener de 2005

Compartir
© 2011-2021 - El Casal, Rambla Balmes 2 08100 Mollet del Vallès | Telèfon i Fax secretaria: 93 593 11 74 - 690 216 302 |
email: secretariat.elcasal@gmail.com