En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información
cat | cas
Seguiu-nos en
Casal Cultural de Mollet del Vallès

Programació Altres


EDITORIAL: El model que volem de Casal per a tota Catalunya
"EL CASAL CULTURAL DE MOLLET ÉS EL MODEL QUE VOLEM PER A TOT CATALUNYA"

Així de clar i català ho afirmava la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Sra. Dolors Bassa, en la visita que va fer al Casal recentment. Després de signar al Llibre d'Honor, va fer una detallada visita a les instal·lacions, escoltant les expli-cacions del nostre model cultural de gestió de l'entitat i tancant definitivament la nova polèmica generada per l'alcalde sobre la ubicació de l'Oficina de Benestar. I si tota una consellera del Govern de la Generalitat de Catalunya té aquesta opi-nió del Casal, no seré pas jo qui la contradigui.

Però quin és aquest model que la consellera lloa?

Un model de Casal obert a la cultura tradicional i popular, amb la celebració de les festivitats populars més assenyalades del calendari català: Dijous Gras, Ball del Barraló, catifes de flors de Corpus i l'ou com balla, Flama del Canigó, la Castanyada, el Nadal de l'Avi, l'Home dels Nassos...

Un model de Casal que entén la cultura en el seu sentit més ampli, incorporant música, gastronomia, cine-fòrum, literatura, teatre, viatges, conferències, con-certs... que forma part de la Federació d'Ateneus de Catalunya.

Un model de Casal amb voluntat d'esdevenir el pal de paller de la cultura molle-tana i del Baix Vallès.

Un model de Casal integrador, que col·labora amb les entitats que treballen per l'acolliment i la integració dels nouvinguts en un sol poble. El Casal és membre actiu de la plataforma A Mollet volem acollir.

Un model de Casal ecològic a favor del medi ambient, ja sigui promovent cam-panyes de sensibilització per minimitzar els residus i afavorir el reciclatge, ja sigui organitzant cada any la Festa de l'Arbre, replantant diversos indrets de Mollet i de Gallecs per aconseguir una anella verda a l'entorn de la ciutat.

Un model de Casal Intergeneracional. Quantes vegades hem dit i repetit que el Casal no és solament un Casal d'Avis (que també)? Que fem activitats per als més menuts, per als joves, per als no tan joves, per als granadets, per a la tercera edat... Que és un Casal per a tothom.

Un model de Casal obert a la mainada programant específicament per a aquest públic infantil espectacles com el Cicle Petit Casal i aixoplugant la Xarxa d'Espec-tacles Infantils i Juvenils de Catalunya.

Un model de Casal que incorpora els joves a la seva programació col·laborant amb les Colles de Morats i Torrats, organitzant el cicle de música jove Divendres al Jardinet.

Un model de Casal assistencial que dóna sortida a les necessitats dels socis oferint tota mena de serveis, des del dinar diari a un bon pentinat de perruqueria. I també a la ciutadania en general, facilitant les gestions amb l'administració a través de l'Oficina de Benestar.

Un model de Casal que actua com a paraigua d'entitats, oferint espai per a les seves seus: la Penya d'Escacs Mollet, l'associació 7 Plomes, la Xarxa d'espectacles...

Un model de Casal que no vol ser aliè a les inquietuds i anhels de la ciutadania oferint locals de reunió als col·lectius disconformes amb la cultura oficial o que exploren altres formes alternatives d'autogestió cultural.

Un model de Casal que no es compromet amb cap partit polític però que no és aliè al moment històric que viu el nostre país.

Un model de Casal en línia amb els nous aires del catalanisme polític, amb una relació preferent amb l'ANC i Òmnium, favorable al dret a decidir, perquè votar és democràcia.

Un model de Casal que programa activitats i serveis per als 1.467 socis que som a data d'avui, però que també programa activitats per a tota la ciutadania.

Un model de Casal basat en el voluntariat per a la seva gestió, on cada membre de la Junta hi aporta el temps i la feina que pot i vol, només per la satisfacció de servir a la comunitat.


En definitiva un model de Casal al servei del país!


Compartir
© 2011-2021 - El Casal, Rambla Balmes 2 08100 Mollet del Vallès | Telèfon i Fax secretaria: 93 593 11 74 - 690 216 302 |
email: secretariat.elcasal@gmail.com