En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información
cat | cas
Síguenos
Casal Cultural de Mollet del Vallès


Historia

  • Historia
  • Historia
  • Historia
A Mollet del Vallès des de l'any 1952 es venien celebrant els Homenatges a la Vellesa amb molt d'èxit i participació ciutadana. És a partir d'aquests homenatges, que el Sr. Simeó Rabasa, va començar a madurar la idea de fer un Casal pels avis de Mollet. Els volia oferir un lloc on poguessin passar unes vetllades dignes i confortables.

Aquesta primera idea del Sr. Simeó Rabasa de construir un Casal d'una sola planta pels avis, es va ampliar, a partir de diferents converses amb persones interessades amb un projecte més ambiciós que abarqués un servei als avis de Mollet amb una proposta cultural adreçada al conjunt de la població.

Així doncs d'una planta, es va passar a construir-ne tres. La primera destinada als avis i quan ells no l'ocupessin, poder-la utilitzar com a sala de conferències i actes culturals, amb capacitat per unes cent persones. Fins aleshores no existia a Mollet, a part del Centre Parroquial, cap lloc d'aquestes característiques. La segona planta serviria per la Biblioteca Popular, i la tercera destinada a Formació Professional i Secretaria.

El lloc d'emplaçament del Casal Cultural va ser escollit, a partir d'un croquis existent a l'Ajuntament, realitzat per un arquitecte municipal del temps de la Segona República per construir-hi una Biblioteca Popular. Aquest emplaçament fins aleshores, servia de pista de patinatge.

La primera pedra de la construcció del Casal, es va col·locar el dia 20 de maig de 1962.

Varen sorgir dificultats legals per poder aconseguir el terreny, malgrat que el Casal Cultural oferís a la població uns serveis gratuïts. Tot va quedar resolt quan el Ministeri d'Educació i Ciència, a través del Ministeri de la Governació, autoritzava la construcció del Casal Cultural, que seria governat per una Fundació.

Per constituir la Fundació es va procedir per part del Sr. Rabasa i els demés fundadors, i d'acord amb la corporació municipal, a la redacció d'uns estatuts segons actes del 20 de juliol, 5 de novembre i 2 de desembre de 1965 i les actes de la Comissió Gestora del Casal Cultural del 22 d'octubre de 1964 i 9 de desembre de 1965. D'acord amb escriptura pública es fa constar que la Fundació serà de tipus benèfic-docent.

El Casal Cultural va ser inaugurat el 7 de juny de 1964 amb tota solemnitat per les autoritats de l'època, la presència dels membres del Patronat de Casal Cultural i bona part dels ciutadans de Mollet.Finalment el poble de Mollet disposava d'un Casal Cultural, integrat per les seccions de Biblioteca Pública, Conferències i Actes Culturals, Escola de Formació Professional i Llar d'Avis.

Actualment el Casal Cultural és una Fundació Privada Catalana, governada per un Patronat amb uns estatuts, la revisió dels quals està prevista d'acord amb els temps democràtics actuals i la recent Llei de Fundacions aprovada pel Parlament de Catalunya (llei 5/2001 de 2 de maig de l'any 2001)

Compartir
© 2011-2021 - El Casal, Rambla Balmes 2 08100 Mollet del Vallès | Telèfon i Fax secretaria: 93 593 11 74 - 690 216 302 |
email: secretariat.elcasal@gmail.com